İzleyipbatanna

4 Ekim 2008 Cumartesi

İtden Garı Olu Mu Heş?

Amanin dosla…Gini denişik bi haba okumadım mı ya? Geçen günü Gader Abanıng yazdııı habarın bi denişiii gari.(Saaten başlıına da aynısına goyvedim bellolsun deye) Geliven gari biyo da köpeyinen evlenipbaala…
Memliket gini aynı. Hindistan..Bu sefe gahrımanımız gız deyil gosgocu adam.. Adamın adındı hayır yok:Selvakumar. Hindistanıng tarlalanda ireşberlik ederimiş bu . Ta işdi o zamanla , bu gumarcı deyyus it daşlamışımış. Daşladıkdan sonuru bi felş iniyoru bunu… Bi zaman kakameyoru yerinden. Deyola ki bunu : “ Bizim olan deyola filen yede bi falcı va ing iyisi sen onu gid .” Bu du seyirdip gidiyoru ,falcı deyyoku bunu: “Abem sen itleri daşlayısıya naletlenegomuşung. Naleting geşmesi için varceng bi itinen nıkahlanceng” Yetişiveng gari..
Gikmiş bi sokak köpee bulmuş. Dişisingden tebe. Geneneksel düvünlenden e’mişle. Bi di resmini gomuşa gastaya iting boynunu ziynet dakaakan. Amanın Yarebbim o du sırıdmış gari ıısana varıyom deye.
Hoş dutuyodur za garıyı ısdırıveri deye. Gonum gonşuyu du irezil edee gari havlaakan.. Aşam yemende de “Bey eti sening kemi benim deyodur haralde” Töbülerim oossun arılaandaki muhabbete siz düşününg gari.

2 yorum:

Kısmet Öğmen dedi ki...

ilafi güldümet ni güze annadıveemişing sen öngü olaya....beg çog gülüveedim gari

Gııı Esraaa dedi ki...

uvundum uvundum hunnarı yazmak da sanad dovrusu :)) eti senin kemiii benim :)))))))))