İzleyipbatanna

1 Kasım 2008 Cumartesi

Garısından zeepa ediveedi!

Benim gıymatlı çoşcaklaam,
Bi vakıttır acar gazatacıngız habarlara takip edimeyodun hindi yesyenice bi haba düşüvedi önümü de yazen dedim.
Hu Amarikelilere ırabbım bicik akıl fikii ihsan eyleyiveseydi bek gadın olceemiş. Amarikeli herifin teki garısı ölesiye "edimeycem,ben helalımdan ayrılımeycem" deye dutmuş, garısına camdan bi dene zeepanın içini goydurmuş, evining de oota yerini goyugoymuş zeepaya. Annaa gari, ödüm sıddı da ensemdeeki tüylee hilan gırmaştı, gaç. Üsdünü bi di önkü manyaan abeesi ölüvememiş mi, "ya a ben abeciimden de ayrılımam" deyesiye ona da masa eddiimemiş mi, geliverin gonşulaa. Neyi gari bo? Aaşam aş yiyem deye oturcen masıya dabaktaki fıransa aşını bakaaken aşarıdan hööle çipil çipil ölü cesedi de seni bakcek. Bi çay içem deyceesin yimeği yidikten kelli, veyatta inar, darı, ayve hilan yiyem deye oturceesin, ölmüş garı da dizining dibi sıra yatıgoycek ayonna! Eyi bakam. Bubasından goltuk ettirivesin maydam, hemi de adama hööle oturuu vazıyatta goysunna da içini goltuğun, bu dürzü de bubamın gucaanda oturuyom gari deye seviniveesin. Anasından da maket etsinlee goynunu gıvrılsın yatsın ni deyem gari abam önkü işe. İçleem bi hoş oluveedi. Bi allaahü laa'ynan, üş gulhü bi elam okuyem balim.

4 yorum:

Yasemen deeze dedi ki...

naha davın çıkasıcanıng amerikelisi. bööle işeyleri de hep önkü cavırla ede zatı. gocuman ırabbım akılla fikiile vesing ni diyen ben...

cırma'lı bisi dedi ki...

zehpalaan içini nası ga'mışla gı meftalara?hana biyo birisi anasınıng küllenden taploolaa yapıyodu da ona aççık anneyon.buna heş aklım ermedi yeming oosun.

Kısmet Öğmen dedi ki...

allahım gari akıl nogsanlıgı veemesin ...beg zoo gari...akıl eeceg gibi mi ay abam öngü işi...mevtalaa çüürüg gidesi nedceg acıba öngü manyag...hana bi di hu va..hada o manyag mevtalara zeepanın masanın içini gaten demiş...ya önkü mobillilere edeni ni demeli...insan biyo deli ming akedeş deme mi?

Gııı Esraaa dedi ki...

Zeppaa edeceene hööle bi vitrinin içine goyar zaa ıısan garısını.Maydam ayrılameecen çok seviyon ozman saygını da belli edceesin.Ayaglaanı uızadıp televorozon da izleyodur bu cavır.Bööel aşg mı olur yaa de get..ööyykkk Irabbım ööle adamnaadan gorusun bize gari.