İzleyipbatanna

28 Temmuz 2009 Salı

Cuvara Fortumu


Böönke gasdilere bakıpduruydum interinetden gasdinin biringde "asrın buluşu" deepba..."anıı" dedim " neyi acıba bo" deye marag eddim de okuyyen dedim...bi di ni gören...hana geçen havtılaadan bereli gapalı yirde cuvara içilmeyo ya..gardengizli bi gayfeci amca pençireden dışrı iki dene fortum uzadıgomuş...fortumun birinin ucunu cuvaree dakmış...öteke boş...gayfedeke adamna ucunda cuvara olandan dumana işleene çekipbaa ötekinden dışı üffürüpbaala....bi di fidoo gomuşla oree hana nassı gullanılyo gösderelim gibicesine...işdi fidooya bakaaka bi gülcem geldike sormeng...adamnaan halı beg bi tavatir gari....ellende iki dene fortum birinden dumana çekipbaala ötekenden üffürüpbaala...gasdacı da aamış elini mikropona soruyoru " niden dışı çı'meyosunguz da bööle fortumuna cuvara işcez deye uureşipdurusunguz" ... adamnaan hepisi de gavilleşmiş gibi " abe biz oyun oynamasına beg sevipdurruz....hindi oyun oynaakan dışı mı girip çıkam...bööle beg dayı oomuş gari...alyoz elimize fortumnara hem oyneyoz hem cuvaramıza tütüddüryoz" deepbala..."naha gari sizi" dedim "bi oyun deye ni hallara giripdurusunguz"..öngü "asrın buluşuna" eden gardengizli amca da deyyo ku " hana bu cuvara işmime işeesi bize beg fena ediveedi...hindi dışı çıkılyo da gışın needcez acıba...gışı gada yenikden düzennime edmezleese ben bütün masılara öngü fortumdan çegcen" ...eyi de amcecim hindi bi dene masıya dööt gişi oturupba bi duman fortumu bi cuvara fortumu çekeeseng masıdeke heekes aynı fortumnara mı gullanceg....hee masıya dööt gişilig footum çekceseng öngü gayfenin içinde necep yörüüceng fortumnaadan...müşderilere gaybetmiyen gışın deeken golun bacan gırılmasın biyo da aman diyen fortumnaan arasında çay davıtcen deye gezenneken

4 yorum:

Unknown dedi ki...

eh gidi gocu dünya..nişleceklerine bilimediler gari ya.Zatinde hunnara düşününcee gıda höle açcık ilim bilim okuyup dokusuladı haveye eveli çıkan biz oluruduk.İçin bakam için enke kökü guruyasıcaya.Savol bakam gısmet.

cırma'lı bisi dedi ki...

Türk zekası böölü işeyleri bek göze çalışı.Emme de edmiş amca haaa..

asuman dedi ki...

nahandı gari bo iysannara ya. cuvara golayından necep bırakılıbili deye bi yol bulcene ne bulmuş adam.

calamity ched dedi ki...

eyi de cuğara fortumunun ucunu kim takcek cuğarayı? bi di misal ben viniston laytıişeysi içiyom ne bilcem gaavecinin benim fortuma maltepi takmeyceeni? ya a isdimem ben önkü fotumdan hilan. çıkıveririm gı dışarıye. anı gari. akılsız deyyuslaa.