İzleyipbatanna

6 Ocak 2009 Salı

hazır cuvap dengizlili

Vakıtıng birinde bizim Üseen amcanıng İstanbol'a işi düşüyoru. Gidip Tamıkkale türüzimden biletini alı' eve geliyoru. Aşam gasına esvaplaanı hilan dengelttirip hazırladıyoru. Saat onda da otobosa minip gitcek gari İstanbolu. Gaası da sofreye hazırlep "hadi Üseen bak böyün aş ediyoz gari deye biyere gittidim oladan sene gözel aşla aldım da geldim, yörü yiyivem." Amanın gari bizim Üseen amca da denişik işeyle yeycem deye gurulmuş sofreye. Mercimek köfteleemi istesing, üstü sarımsa'lı yovurtlu balcan aşı mı istesing, bi di höle üstünde gavirengiynen beyaz kaymak gibi bişey olan bi da'lı işey mi istesing. Hepsini de yimiş. Gari üstüne bidi gaasınıng bişirdii kayfasını da höpürdete höpürdete işmiş. Vakıt gelince de eşyasına alası vamış otobusa. On saat gi'mişle İstanbol'a varıvemişle. Üseen amca hemen gari Sirkecide işleeni görmüş. Görmüş emme garnı da zil çalıbatırı. Savını ba'mış solunu ba'mış ing sonunda gözünü kestirdii bi lokanteye girmiş. Orda çalışan garson çocu'ladan biri gemiş
- Buyur amca ne isteyon
- Ni yimeniz va ay oğlum
- Ni isteseng amca
Çocu' ni yime'le vasa hemencik saymış. Bazılarına bilimemiş emme bizim Üseen amca demişkine
- Ispana' yimeeniz vamı ovlum
- Var amca
- Ölese sen beni bi ıspınak geti, üstüne de yovurt çalıve
Tamam demiş garson gi'miş, acık sonura Üseen amcanın ıspınaa gelmiş. Başlemiş şapır şapır yimee.
Yan masadan da höle kelli felli bi adam da bizim Üseen amcaya bakıp gülü'durumuş. Bizimke işkillenmiş ni gülü'duru deye. Dayanamamış "noldu gardeş ne gülü'durung sen" dimiş. Adam da "bişey decen sen Dengizliliming" demiş. Abo bu adam ne bilibatırı benim Dengizlili olduğuma deye şaşırmış Üseen amca. Hı Dengizliliyin de sen nerdeng bilibatırısıng demiş. Adam da nerden olcek ot yidiğinden dimiş.
Bizim Üseen amcaya bek goymuş gari bu laf, ne deycene bilimemiş emme bi cuvap vemezse içinde galcek. Tam o sırıda garson çocuk o adama işkembe getimesing mi bizim Üseen amca da hemen davranmış gari heç be'lemeden "sen de istanbollumung " demiş. Adam şaşmışda galmış. "Evet sen nerdeng bilding" diyesi bizim üseen amca duruumu "nerden olcek bok yimengden bildim"
Eeeee biz Dengizliliyiz demi ya altta galanıng canı çı'sıng.

4 yorum:

calamity ched dedi ki...

heli şüküü deezem yazıvedin. Bek güldüm gari önküne, yime'te annaddıydın dee mi? Avzını saalık, boş goma bureyi.

asuman dedi ki...

isdambollu ne olduğuna bilimemişdir gari öngü lafı duyasıyı de mi!! elini golunu salık dezem. be'leriz gini yazılarına.

Kısmet Öğmen dedi ki...

aa benden di o gıda.....ni güze deyvemiş gari bizim dengizlili öngü nafa....elini golunu savlıg dezem

Gııı Esraaa dedi ki...

herkes kendi memliketindeki bollugtan yebbaa tabi :)))) Yasemen Deeze bek dayı olmuş gari gılavyene saalık