İzleyipbatanna

29 Nisan 2009 Çarşamba

ıssız deyyus

arkideşle bi süredir işlerin altındı galdık töbü yarapbim. beg az yazar olduk. biraz cannanalım deye ben yeni bi gonu açıyom; filimne. bakdıgımız, beyendimiz, beyenmedimiz filimnerin özedine yazıbiliriz deyi düşündüm. ilk filim benden;

ıssız deyyus
hindi alper deye gıvırcık şaşlı bi bi ovlan va. bu alper ovlan ben diyen otuz sen de otuz üş yaşındı hilen. lokantıda aşçılık edipba. lokantı dediysem gendinin dükkanı gari bununke. hana gurme deyipbatdıklarından. lüküs içinde yaşapba bu, gıybat olmasın hem di beg çapgın. her gün başgı bi gadınnan yatıp kalkıpduru. esgi plaglara seviyoru. eski modu şarkılara daş plagladan dinneyip duruyo.
sona bi gün esgi plaklarılan esgi kitapla satan bi dükkende bi gızı rastleyyo. gızın adı ada. ada daş çatlasın yimbeş yaşında. çocuglara fisdan dikilek yaşamını gazanıpba. sırıdan, alperinke gibi ilginş olmıyan bi hayatı va bunun. esgi kitaplara okumasına seviyo. esgi dediysem öncüden başgılarının okudugu kitapla yani. ecik romantik ya bu gız. böle çeşit huyları va gari allah günah yazmasın. alper çapgın dediydim ya, bu adaya dükkende göresi hemen heycannanıyo, takip ediyo. adanın esgicidi bulumadıgı kitabın yenisini alıveriyo; "ı-hı ben buluvedim kitaba. eskisini deyil hem de yesyeni gari bo" deyyo. dahı ordu belli aslındı filimin sonu. ikisinin dünyası ayrı emme gahbi genşlig gömeyyo gari bu işaretlere. bi birlerine bi seviyoriyola. sevişip oyneşiyola gari ilk seviyle. emme alper normelde hayatına bi düzene sokumamış biri ya. güya sırıdan, sıkıcı, monuton deye bi düzen isdimeyyo. nerdi çalgı ordu galgı misali zabah aşam gezip, yep durcek, bi gadını bağlı galımeycek. için için sıkılıyo. bizim saf ada çocukları fisdan diki diki çocukla gibi düşünmiye başlamış saten annımeyyo öncü alpere olannara. eyicile aşık oluveriyo mu bu deyyusa. bu arıda alpere afıkanna basıveriyo. evini budey yağasıca herif gızcaza "isdimiyon ben illi de ayrılcen senden" deyyo. ada başleyyo bavırmeye. amanın gari geliven can dayancak deyil. "niden benim peşimdi goşdun bene gandırdın kendini sevdirdin" deye yıkıyo ortalığa emmi faydası yok.
neysi gari bunna ayrılıyola.
arıdan yalan olmasın 3 sene mi 5 sene mi bi zaman geçiyo. bunna bi sinimanın girişinde garşılaşıyola. bu arıda ada saşlara kesdirmiş gulanın hizasında, evlenmiş, cavır memniketlere gitmiş. allah uzun ömür vesin bi dene çocuu olmuş. alper desen esgi tas esgi hamam. yani zihniyed esgi tas emme o monuton olmuyan nerdi çalgı ordu galgı hayatından dı sıkılmış. beg mutsuz, hem bi de adaya unudumamış. emme böle deyimeyyo tabi cavır. burdan çıkcem de sevgilimnen buluşcen gezcez tozcez deyyo. guyruglu yalan tabi yalançılıgıda alışmış gari. garıla dönüp bagmaz olmuş buna. ada "darçınnı havışlı kekin tarifine bene vemedidin ya sen, ben internetden buldum ettim afiyetlen yidim. benim güççük paşıyı da yiditdim. seninke gada gözel olmusu da oluyo işdi" diyo. alperin gücünü gidiyo gari bu sözle emme benci filimin en göze sözü. en iyisi olumusu da idare etticen gari demiye getiriyo gız.
işdi böle bitiyo filim.
hindi sonunda alper mutsuz oldu ada mutlu oldu gibi annatmışım emme için için odu üzülüpba. ayrılesi alperin anasının evini hilen gidmiş. alperin güççüglük eşyalarına hilen bakmış, yasdına goklamış. hem üzülmemi hiç. gızcazın genş gızlık duygularınnan oynanmış bi yo. tabi üzülcek. emme diycem ada gendine dahı goley doparlamış hayatını devam edmiş yani.
işdi böle gari zenginnig, zamani hayatı insanı bi hoş ede demesini getiriyo yönetmen. gızla olanna gidyo bu filmi bakmıya. gızla salyı sümüg ağleyyo, erkeglerin bazısı için için "of olsun hayatının anasını satcesin, yaşeycesen bölü yaşeycesin arkideş" deyyo, bazısının içi sıkılıyo.

neben gari siz ne desiniz bilmeyyon.

3 yorum:

Kısmet Öğmen dedi ki...

gı asıman dönüşüng beg muhdışem olmuş gari...ni güzee annadıveemişing gari pilimee..ben bakmadııdım eyi oldu annadıveediing...eyike gidmemişin..beg ööle mataf bi pilim deyilimiş saten

Müşemba dedi ki...

oy cok yasayin siz e mi! Asiman eline saglik, cok guzel olmus bu yazi, cok guzel olmus.

Unknown dedi ki...

pamuk prenses ve yedi cücelerin denizlicesi burda yazılmış yanılmıyorsam..bir bayan tarafındanda seslendirilmiş..çok eğlenceli..ama ya diğer masallar...haden den gari çekinde vidyolarını tıklama rekoru gıralımda ünlü oluven gari..